Mar 13, 2015

Arkitekttävlingen är igång!

 

Den 3 mars samlades de fem utvalda arkitektbyråerna i Hamnkontoret på ett startmöte för tävlingen som går ut på att utforma det offentliga rummet i Norrtälje Hamn. Här fick de bland annat ta emot medborgarnas förslag och se hamnen med egna ögon.

 

Gruppbild

Projektledare Roger Gustafsson lämnar över medborgarnas förslag.

 

Under dagen fick arkitekterna ta del av alla de olika förutsättningarna för utvecklingen av vår nya stadsdel, och blev presenterade för området och Norrtälje stad i sin helhet. Byråerna fick även ta emot de drygt 300 förslag på utformning och aktiviteter som kommit in från Norrtälje kommuns alla medborgare under vintern.

 

– De tycker att det är jätteroligt att få ta del av vad alla medborgare vill kunna göra i sin nya stadsdel, och ser fram emot att kunna använda idéerna i sina förslag, säger Roger Gustafsson, projektledare för Norrtälje Hamn.

 

Tävlingsuppdraget innefattar det offentliga rummet överlag, men med fokus på tre delar i den nya stadsdelen; området vid piren, Hamntorget och sammankopplingen med den befintliga stadskärnan.

 

Under våren kommer de fem olika byråerna att utforma sina förslag, för att sedan officiellt presentera dem i början av juli. Vinnaren i arkitekttävlingen presenteras i oktober 2015.

 

 

Här är de tävlande arkitektbyråerna!

Arkitekter-1

Sydväst – Per Andersson, Lina Dahlström

 

Kragh & Berglund (Cobe) – Jonas Berglund, Maria Höök, Marlene Sjödin, Christian Einar Mong

 

SLA – Marne Damsgaard, Lovise Pontoppidan, Frida Nordmark

 

Funkia – Alexander Cederroth, Ebba Matz, Isabelle Brandt, Jimmy Norrman

arkitekt 5

Nivå – Göran Lindberg, Åsa Drougge, Jonas Berglund

Share This: