Oct 05, 2017

Hamnbron stängs av from måndag 16/10

Hamnbron

Den 16 oktober kommer Hamnbron att spärras av för genomfart på Roslagsgatan i båda riktningar mellan Rögårdsgatan och Badstugatan. Avstängningen gäller upp till sex veckor och kommer att innebära en omfattande omdirigering av trafiken genom staden.

 

Varför stängs Hamnbron av?

Anledningen till avstängningen är schaktnings- och VA-arbeten i Roslagsgatan. Hur länge avstängningen kommer att pågå beror på vad entreprenören hittar i marken som inte finns med i befintliga handlingar. Även efter avstängningen kommer framkomligheten vara begränsad på Roslagsgatan under vintern och våren.

 

Hur tar jag mig fram?

Du som går eller cyklar kommer att kunna ta dig till fots genom det avstängda området. Kör du bil genom Norrtälje hänvisas du till Estunavägen och Stockholmsvägen. Omledning av trafiken kommer att ske bland annat i korsningen Bergsgatan och Gustav Adolfs väg, samt i fyrvägskorsningen mellan Vegagatan, Billborgsgatan och Roslagsgatan.

 

Vilka tider kommer arbetet att ske?

Entreprenören har möjlighet att arbeta vardagar 07.00–22.00 och helger 08.00–17.00. Bullriga schakt- och VA-arbeten utförs vardagar 07.00–19.00 och eventuellt vid behov av forcering helger mellan 09.00–17.00. Måndag 16 oktober startar rivning av asfalt i Roslagsgatan, vilket utförs av NCC.

Samtliga verksamheter som direkt påverkas av avstängningen har blivit informerade.

 

Vill du veta mer?

Behöver du mer information, kontakta kommunens ansvariga projektledare:
Rickard Zander, projektledare
0176-71306, rickard.zander@norrtalje.se

Share This: