Jun 24, 2015

Här rivs gröna silon!

DSC_0090

Idag, onsdagen den 24 juni, började den gröna silon i Norrtäljes hamn att rivas. Kommunstyrelsens ordförande Ulrika Falk hade fått äran att svinga den första rivningskulan mot rören på den gröna silon. Närmare 300 personer hade samlats i hamnen för att se de första bitarna falla. Närmare 300 personer hade samlats i hamnen för att se de första bitarna falla.

 DSC_0027

Det är Index International som river silobyggnaderna och tillika är den byggherre som ska uppföra bostäder på samma plats i Norrtälje Hamn. Magnus Ekman, projektledare för rivningen och Rickard Haraldsson, VD för Index, var på plats och berättade om hur man planerar att gå tillväga framöver.

DSC_0082

Under två till tre veckor kommer man att riva de bakre rören på den gröna silon med kula, för att sedan övergå till att klippa ner resterande del. Det fortsatta arbetet med rivningen av silon sker i höst, och den grå silon kommer rivas under nästa sommar.

DSC_0031

– Norrtälje är en fantastiskt härlig och fin stad. Vi tror oerhört mycket på Norrtälje och på det här projektet, och är nöjda och stolta över att få vara med om det här, sade Rickard Haraldsson, VD för Index.

 

DSC_0039

 

– Det här är verkligen en milstolpe för Norrtälje, och jag ser fram emot den här nya stadsdelen vi ska bygga tillsammans, sade Ulrika Falk (S) innan hon tog på sig varselväst och bygghjälm och gick mot kranen för att svinga kulan.

ulrika2

DSC_0067

DSC_0094

Share This: