Jun 21, 2018

Kajstråket sommaren 2018 – Händelser och events

Norrtälje Hamn fortsätter att växa i solskenet och under hela sommaren så kommer det att finnas ett stråk längst hela kajen som är publik för allmänheten. Flera roliga händelser och events är planerade kring området – vi guidar er igenom dem! Förutom de planerade större event som ni kan läsa om nedan så kommer det även att ske massor med roliga händelser under sommaren i Norrtälje Hamn.

 

Index visningsflotte

Norrtälje Torn kommer att ha sitt flytande showroom från Index framme till september. Ett ypperligt tillfälle för att få en inblick i de lägenheter som senare kommer att ha en fantastisk utsikt över Norrtälje Hamn.

 

 

Ribbåt från Norrtälje Hamn

 I sommar har du chansen att åka ribbåt! Denna fartfyllda tur startar i Norrtälje Hamn. Ni får sedan hänga med på en tur genom Norrtäljeviken och ut mot Roslagens skärgård i hastigheter uppemot 60 knop. Roslagens skärgård har med sina 13 000 öar ett levande skärgårdslandskap med naturreservat, nationalparker, skärgårdsjordbruk och genuin skärgårdsbebyggelse. En tur med ribbåt i skärgården är en oförglömlig upplevelse. En härlig kombination av fart, spänning och natur. Ribbåten tar upp emot 12 passagerare, förfrågan för bokning sker här. 

 

S/s Norrtälje firar 50 år

S/s Norrtälje, den klassiska ångbåt som blivit en symbol för Norrtälje och hamnen firar 50 år i sommar. Något sorts event planeras för att fira denna historiska Norrtälje-symbol. Mer information kommer.

 

 

Turbåtar med Norra båtlinjen Rex

Från den 4:e juli fram till den 5:e augusti är Norra båtlinjens Rex på plats i Norrtälje Hamn. Med norra båtlinjen kommer du ut i skärgården från Norrtälje och båten får från hamnen (kajsidan) till Håknäs, Gräddö, Lidö och Arholma på onsdagar och söndagar.

 

Tidtabell från Norrtälje Hamn:

 

10:00: Avgång Norrtälje Hamn
10:50: Ankomst/avgång Håknäs
11:00: Ankomst/avgång Gräddö
11:20: Ankomst/avgång Lidö
12:10: Ankomst Arholma
15:00: Avgång Arholma
15:50: Ankomst/avgång Lidö
16:00: Ankomst/avgång Gräddö
16:20: Ankomst/avgång Håknäs
17:10: Ankomst Norrtälje Hamn

 

För mer information, se här.

 

Åk musikbåten med Blidösundsbolaget

Under några lördagar i juli och augusti har du chansen att dig ut på sjön och njuta av en helkväll med musik, mat och dryck. För mer information samt bokning, besök blidosundsbolaget.se

 

Häftiga fartyg förväntas besöka Norrtälje Hamn

Fartyget ”Briggen Tre Kronor” åker på Skärgårdsturné. Det vackra fartyget, byggt enligt gammal skeppsbyggarteknik kommer till Norrtälje Hamn kring den 11–16 september. Fartyget ”Michael Sars” förväntas även att komma på ett besök till Norrtälje Hamn den 3:e oktober. Det finns stor möjlighet att det kommer fler fartyg som besöker Norrtälje Hamn under sommaren. Vilka det blir återstår att se.

 

American Car Show 14:e juli

American Car Show i Norrtälje är en av sommarens stora folkfester med tusentals besökare! Omsorgsfullt renoverade, bevarade och/eller skickligt ombyggda bilar visas upp vid Societetsparken vid Norrtälje Hamn. Ta tillfället i akt och njut av de fina bilarna, ta del av de roliga aktiviteterna och var en del av denna härliga tillställning.

 

Hamnkalaset 2018 4:e augusti:

Norrtäljes stora stadsfest är tillbaka! För att lördagen den 4:e augusti så är det dags för Hamnkalaset! Roliga tävlingar och aktiviteter hela dagen för alla åldrar. Även en helikopter kommer att finnas på plats vid yttre kajen. Norrtälje Hamn är på plats och berättar om framtiden i hamnen. Plats: Societetsparken, precis intill Norrtälje Hamn.

 

Norrtälje SwimRun 18:e augusti:

 SwimRun är en tävling där man springer och simmar ett antal sträckor, utan att stanna emellan. Syftet med Norrtälje SwimRun är att ge möjligheten till tävling för ungdom/motionär och elit på hemmaplan i Norrtälje Stad samt erbjuda ett tillfälle att testa sig själv som löpare och simmare. Barn som vuxen kan delta på sitt sätt. Därför har Norrtälje Swimrun olika startklasser och banor som är anpassat efter ålder och efterfrågan.

 

Starten kommer att ske längst ut på kajen i Norrtälje Hamn, sedan går loppet in till Norrtälje stad och sedan ut till kajen igen där det sker en simlängd innan målgången vid Åtellet. För mer information samt anmälan, besök norrtaljeswimrun.se

Share This: