Oct 20, 2015

Norrtälje Hamn har gått med i Citylab Action

Nu tar vi ett viktigt steg mot att skapa Norrtäljes nya, hållbara stadsdel! Vi har precis anslutit oss till Citylab Action, som är en process för hållbar stadsutveckling. 

 

hah

 

Norrtälje Hamn medverkar bland de första stadsutvecklingsprojekten i landet i pilotomgången av detta helt nya system, som arbetats fram och leds av Sweden Green Building Council. Som medverkande i Citylab Action kommer vi att få tillgång till metoder, verktyg och expertstöd för att utveckla Norrtälje Hamn på ett hållbart sätt. Inom Citylab Action arbetar man bland annat fram hållbarhetsprogram och handlingsplaner för hur stadsdelen ska fungera hållbart. Processen innebär också att vi kan dela erfarenheter med resten av de projekt som deltar, och därav få ett stort utbyte av vår medverkan även på det sättet.

 

– Det är väldigt roligt att Norrtälje Hamn har gått med i Citylab Action. Citylab Action syftar till att göra det lättare att dela kunskap och erfarenheter både inom ett projekt och mellan projekten. Jag ser fram emot ett gott samarbete där vi tillsammans arbetar med hållbar stadsutveckling i praktiken, säger Ann-Kristin Belkert, chef Citylab på Sweden Green Building Council.

 

Efter processen, som löper under ett år, så kan man välja att ha en extern granskning av viktiga delar i processen och certifiera planeringen av stadsdelen.

 

– Vår medverkan i Citylab Action kommer att hjälpa oss att ta ett helhetsgrepp på hållbarhetsarbetet i Norrtälje Hamn och kommer att sporra oss att nå längre. Vi har en spännande och rolig utmaning framför oss! säger Carolina Sahlén, projektledare för miljö och hållbarhet i Norrtälje Hamn.

Share This: