• Norrtäljes nya mötesplats

    I Norrtälje Hamn har du nära till allt och alltid massor att göra. Det är att ta sig hit, och det är lätt att stanna kvar. Välkommen till en plats att leva på.

Mycket att göra - hela tiden

I Norrtälje Hamn har du aldrig tråkigt, oavsett om du bor här eller är på besök. Här finns det alltid något att göra för både stora och små, sommar som vinter.

Ta med barnen på en eftermiddag full av lek på sandstranden eller i någon av lekparkerna. Koppla av en stund i en hängmatta i skuggan eller sola på bryggorna längs kajen.  Njut av soluppgången i Norrtäljeviken på en morgonpromenad längs strandvägen, eller festa loss inne på Magasinet till sen augustinatt. Fiska, paddla kajak, åk vattenskidor, gymma, bada, basta, och ät mängder av glass.

Efter en dag av allt från shopping till museibesök har restauranger och caféer dörrarna öppna. Eller varför inte köpa hem lokalproducerade varor och färsk fisk från saluhallen? En iskall februaridag kan du snöra på dig skridskorna och spela hockey på den spolade isbanan, eller bada isvak och bastu ute på piren. Värm dig efter snöbollskriget och långfärdsskidturen intill en vedtunna med en mugg varm choklad från marknadsstånden på torget. Norrtälje Hamn är en plats där du har möjlighet att njuta av en aktiv fritid med många äventyr, såväl som en oas av lugn. Året runt.

Allt nära till hands

I Norrtälje Hamn finns all service du kan tänka dig precis intill husknuten – eller bara ett stenkast bort. Vår nya stadsdel vid vattnet har såklart en egen förskola, och skola och gymnasium ligger inom promenadavstånd. Direkt i anslutning till busstationen ett fåtal minuter bort hittar du både bibliotek, apotek och mataffär. Följer du Norrtäljeån in i staden kommer du strax till sjukhuset, och på vägen passerar du stadskärnan med konsthall, badhus och hotell. Som både boende och besökare i Norrtäljes närmaste stadsdel har barn som vuxna alla de viktiga funktioner som behövs i det dagliga livet direkt inom räckhåll.

 

 

 

 

Enkla förbindelser

Norrtälje Hamn är Norrtäljes närmaste knutpunkt. Här finns allt inom direkt räckhåll, oavsett om du vill njuta av pulsen från storstaden eller vågornas slag mot klipphällar. Stockholm, Arlanda och Uppsala ligger inom en timmes avstånd, och Norrtäljes idylliska genuina stadskärna ligger precis intill. Till fots eller på cykel tar du dig enkelt genom staden via de många lättillgängliga stråk som alla löper genom Norrtälje Hamn.

Med bekväma bussar når du omedelbart kommunens alla hörn, från Grisslehamn i norr till Rådmansö i öst, där du hittar Ålandsfärjorna. Norrtälje Hamn är även stadens främsta port till skärgården. Härifrån kan du enkelt ta dig ut till skärgårdens alla smultronställen via turtrafik, taxibåt eller egen båt. Upptäck Söderam, Fejan och Arholma, eller någon av de tusentals andra öarna i Norrtäljes skärgård. Eller ta cykeln till skogen för en löptur bland fågelkvitter.