Mar 13, 2018

Nu påbörjas bygget av kvarteret Gråalen 1

Vid norra delen av Norrtälje Hamn utvecklar Slättö förvaltning norra Europas största trähusprojekt. Nu påbörjas arbetet med tomten i hörnan Vegagatan och Hamnvägen, det som kommer bli kvarteret Gråalen 1.

 

Under mitten av 2020 beräknas de första familjerna flytta in i det nya kvarteret. Inspirationen till arkitekturen kommer bland annat från Norrtäljes stadskärna och den vackra träbebyggelsen. Totalt bygger Slättö 142 stycken hyreslägenheter, allt från ettor till femmor.

 

Ett hus att trivas i
Kv Gråalen blir ett av tre kvarter, 17-19, där fokus ligger på social hållbarhet, miljö och gestaltning. Entréerna är generösa med vackra arkitektoniska detaljer. Fasaderna byggs mestadels i trä. Genom olika ytbehandlingar och texturer skapas en kreativ variation mellan fasaderna. Gröna takterrasser med växthus och lummiga sammanknutna bostadsgårdar bjuder in till liv och gemenskap mellan gårdarna för barn och vuxna. Hus som är enkla att trivas i med andra ord.

I Gråalen 1 kommer källarplanet till största delen bestå av garage. I bottenvåningen finns lokaler i södra delen, LSS-verksamhet och bostäder i norr och så kallade bokaler i mittendelen.

 

Här kan du se var kvarteren kommer ligga. De tre lilamarkerade husen är Kv 17–19 (Rödalen, Alen och Gråalen).

 

Vad händer nu?
Vid månadsskiftet februari och mars påbörjade NCC sin etablering vid tomten. Veckorna därefter påbörjas spontningen och tagning av borrprover. Det är ett tag kvar alltså innan någon flyttar in, men följ gärna våra nyheter kring utvecklingen av Kv Rödalen, Alen och Gråalen i Norrtälje Hamn.

Share This: