Apr 16, 2018

Snart flyttar de första in till Norrtälje Hamn


Efter flera år av pålande, gjutande av betonggrund och andra förberedelser är snart de första bostäderna i Hamnhus 1 klara. Till sommaren flyttar de första in till Norrtäljes nya stadsdel, Norrtälje Hamn.

 

Måna J Roos, reporter på Norrtelje Tidning har skrivit en artikelserie om den nya stadsdelen. Den första artikeln handlar om inflyttningen i kvarter 1 Ångkvarnen. Totalt planeras omkring 2 000 bostäder i Norrtälje Hamn.

 

Bygget av Norrtälje Hamn är ett gigantiskt projekt och beräknas pågå fram till 2030. Då kan omkring 5 000 personer bo i den nya stadsdelen. I sommar kommer de första av många kunna säga att de bor i Norrtälje Hamn.

 

Från Sjötullsgatan ner mot Norrtälje Hamn kommer man mötas av ett femvåningshus, Hamnhus 1. Fasaden kommer vara vitputsad i öster och ha rött tegel mot norr. På bottenplan, mot det så kallade Sjötullstorget, planeras det för en restaurang. Det första kvarteret närmast Roslagsgatan kommer bestå av tre huskroppar med plats för 68 bostadsrätter, en stor restaurang samt en lokal där ett mäkleri kommer att husera. I augusti sker första inflyttningen i trapphus ett av fem och i oktober beräknas det femte och sista trapphuset vara klart för inflyttning.

 

Det här är en sammanfattning av artikeln, som kan läsas i sin helhet här

 

 

Share This: